TIPS!Vad betyder ett lag för en stad? Vad betyder en sport för en familj? Vad betyder en enda match för ett samhälle som kämpar för sin överlevnad? Bara allt. Den betyder bara allt.

Björnstad är den första delen i en serie om en liten plats med stora drömmar. Den handlar om 15-åriga flickors odödliga vänskap och 17-åriga pojkar som spelar hockey med en hel stad på sina axlar. Men den handlar också om ett oförlåtligt brott, hur snabbt ett samhälle kan lära sig att blunda, och de fruktansvärda saker vi ibland är redo att göra för framgång. Det är en saga om idrott och familj, och om hur långt vi är redo att gå för att skydda våra barn.
Björnstad och även vi mot er är bland de bästa böckerna som jag någonsin läst, och som jag tycker att alla borde läsa oavsett ålder eller kön. Jag har otroligt lätt för att gråta men brukar nästan aldrig göra det när jag läser böcker men när jag läste den här serien så grinade jag så mycket att jag aldrig trodde jag skulle sluta, för Björnstad var jobbig att läsa ibland men samtidigt kändes den äkta vilket även Vi mot er gjorde och jag tror att det är därför jag blev så berörd för det kändes så verkligt, för att den här serien kunde och kändes som en självbiografi och karaktärerna och berättelserna i böckerna kändes så verkliga. 

Det enda negativa med den här serien är att man får reda på i början av böckerna vad som kommer ske i slutet, vilket för mig är lite jobbigt eftersom då vill jag läsa slutet så jag ska slippa vänta på det i 300 sidor eller att man får veta vad som händer om 10 år och efter andra boken har jag nu fått för mycket information som bara gör mig ännu mer ledsen.. Men utöver detta så är detta verkligen en bra serie, stod i slutet av vi mot er att det ska komma i alla fall en till så väntar verkligen på den, men funderar på att läsa de andra böckerna som Fredrik Backman har skrivit för tror knappast att dem kommer vara så mycket sämre. 
Kategori: Böcker, Tips; Taggar: Björnstad, Fredrik Backman, vi mot er;