Vikings

När Comic Con var förra veckan så höll jag mig uppdaterad genom att kolla på ett antal olika klipp inne på IMDBs hemsida, och ett av klippen jag såg var när man intervjuade några av skådespelarna från Vikings. Jag tyckte att det var roligt att en svensk var med och för att de verkade ha en bra kemi och vara sköna personer, så jag bestämde mig för att titta på något avsnitt av serien för att se vad jag tyckte om den, och kan konstatera nu efter att ha sett alla fyra säsonger på under en vecka att jag älskar serien och att det är en av de bästa serierna jag någonsin sett. 

Varför jag älskar denna serie beror på många olika faktorer, främst skulle jag vilja säga att det beror på skådespelarna och att (nästan) alla passar för sin roll, Travis Fimmel (han har huvudrollen som vikingen Ragnar) spelar sin karaktär väldigt bra och Gustav Skarsgård, även om jag är svensk och kanske inte därför är den bästa att bedöma hans insatts i filmen så tycker jag att han gör ett bra jobb när han spelar den väldigt "speciella" Floke. Jag vill även lyfta fram Katheryn Winnick då hon gör ett riktigt bra jobb, när hon som är en av de få kvinnorna i serien som är med och strider och "gillar" att vara ute och "plundra". 

Serien handlar om Vikingar och jag var fundersam på om det var en serie för mig eftersom det kändes som att den skulle vara väldigt rå (men jag kände har man sett Game of Thrones så bör man ju kunna se det mesta) och eftersom den handlar om vikingar utspelar sig stora delar av serien på slagfältet och i början brukade jag spola fram när detta hände, då jag ansåg att det var långtråkigt men sedan förstod jag att det kommer bli mycket sånt här och efter ett tag så började jag även "gilla" dessa scener, och tycka att det hade fattats något i serien om det inte var så mycket slagsmål som det var. 

  

Sedan så beter sig och tänker människor olika än vad man gör idag, och detta var någonting som jag verkligen fick tänka på när jag undrade hur fan personerna uppträdde ibland tex hur män behandlade kvinnor.  

Men jag lärde mig som sagt och gilla allt eller man får tänka på att serien skildrar vikings tiden, och enligt mig så förtjänar den verkligen allt beröm den får och måste även tillägga att under de fyra säsongerna så tröttnade jag aldrig och tyckte inte att något avsnitt var "onödigt" eller "meningslöst" det var helt enkelt en otroligt bra serie och som jag verkligen rekommenderar alla att se. 

Frågor om Tv-serier

Vilken tv-serie var den första du verkligen förälskade dig i?  Skulle tro att det är Från A till Ö.


Vilken tv-serie maraton-kollade du på senast?
Vikings.


Vilken tv-serie gav du senast upp att titta på?
Tror det var Jane the Virgin, tyckte att jag behövde korta ner mitt serieschema och då tog jag bort den här serien.

 

Av vilken tv-serie kan du alltid se repriser om och om igen utan att tröttna? Gilmore Girls och Veronica Mars.
 

Vilken är din favorit när det kommer till tecknade/animerade serier? Ser inte på tecknade/animerade serier alls, men skulle gissa på att det är någon av de tecknade serierna som man såg på som liten.

 

Vilken serie räknar du som ditt allra största "guilty plessure"? Girl meets world, gissar på att det är en serie som inriktar sig till tonåringar men jag tycker om den väldigt mycket (kan ju vara för att jag har sett boy meets world, och älskar därför när karaktärer som var med i den serien gästspelar i den här)  

 

 Vilken är din alla tiders favorit tv-serie karaktär? Jamie Fraser, hur kan man inte älska denna man?

Största tv-beroende just nu? Vikings, har precis maraton kollat alla säsonger och nu känner jag när kommer nya avsnitt?!

 

Vilken är din favorit inledningslåt eller vinjett? Gilmore Girls är ett intro jag aldrig tröttnar på.

 

Vilken komediserie rankar du som den absolut bästa? Vänner (måste även säga att Chandler Bing är en annan favorit karaktär hos mig)

 

Vilken dramaserie rankar du som den absolut bästa? Outlander eller Game of Thrones.

 

Vilka serier/vilken serie skäms du över att du fortfarande inte har sett? Vet inte om jag skulle säga att jag skäms över det, men känner nog att jag borde ha sett Downton Abbey. 

 

Största ship bland tv-serier? Logan och Veronica (Veronica mars)

 

Vilken film, bok, saga etc. vill du mest av allt att det ska bli en tv-serie av?  Hade varit intressant om man hade gjort en tv serie om Harry Potter böckerna, även om man har lyckats bra med filmerna, så känns det som att man hade kunnat få med mer av detaljerna i böckerna om man gjort en tv serie istället för filmer.

 

Vilken tv-serie får dig alltid att brista ut i gråt? Parenthood.

I vilken tv-serie värld skulle du helst vilja leva? Stars Hollow (Gilmore Girls)

 

Vilken tv-serie klarar du bara inte av eller vilken är den sämsta tv-serie du har sett? The secret life of the american teenager. Har faktiskt sett alla säsonger av den här fruktansvärt dåliga serien, men den var så otroligt dålig så jag hoppade över ett flertal avsnitt bara för att få se hur serien slutade.

 

Vilken nedläggning sörjer du mest över? Hart of Dixie. Tycker att det hade varit roligt att se hur Zoe och Wade hanterar att vara föräldrar och att dem för en gångs skull hade haft ett stabilt förhållande.

Välkommen hit.

Hej och välkomna till min nya blogg. Jag har funderat länge på detta med och skaffa en blogg som inriktar sig på serier, och nu tog jag äntligen beslutet att jag ska försöka mig på detta med att blogga. Jag läser och följer ett antal andra seriebloggar och kände att det vore skönt att få "skriva av sig" om vad man tycker om de serier som man ser på, och därför kommer jag framförallt skriva mina tankar och åsikter om olika serier, men eftersom jag även läser en hel del böcker så kommer jag även skriva inlägg om det ämnet också. 

Hoppas ni kommer gilla min blogg och tycka att den är värd att läsa. 
Kategori: Blandat Taggar: bokblogg, serieblogg, tvserieblogg;