Animerade filmer 2018


 Igår när jag skulle se Grinchen trailern så kom det upp flera videoklipp av varenda animerade film som kommer komma ut i år, och det är en hel del. Så jag skrev upp alla filmer och valde dem som jag vill se eller ser mest framemot, och tänker att istället för att skriva ett varsitt inlägg om alla fem så skriver jag ihop det till ett inlägg istället. 

  • The Grinch - jag älskar Grinchen och ser på den filmen varje jul, men blev inte speciellt glad när jag läste att man skulle göra en ny film av den. Om jag har förstått det rätt så ska det handla om exakt samma sak bara att det är animerat nu, kan tycka att detta inte behövs men tittade på trailern och tyckte ändå att den verkade bra. Detta är inte en film som jag känner att jag måste se på bio, men jag känner ändå att jag vill se den bara för att se om man lyckas. 

  • The Nutcracker and the Four Realms - Jag har faktiskt aldrig sett Nötknäpparen, men när jag såg trailern för ett tag sen så tyckte jag verkligen om den. För utifrån trailern så ser den här filmen väldigt lovande ut så jag kommer definitivt försöka se på den här på bio och hoppas att den lever upp till mina förväntningar. 

  • Christopher Robin - Den här trailern kom ut bara för någon dag sedan och jag gillade den verkligen, började nästan gråta när Nalle Puh visade sig i slutet och vet inte riktigt varför för även om jag kollade på Nalle Puh när jag var mindre så var det inte en av mina favoriter men trailern vara så fin och det är ju ändå nåt speciellt med Nalle Puh och jag tror verkligen att detta kommer bli en bra film, kommer bli förvånad om det inte blir det. 

  • A Wrinkle in Time - Är kluven i vad jag tycker om den här filmen, tyckte att trailern var okej men jag saknar något som jag inte riktigt vet vad det är. Det kan bero på att det är många kända skådespelare med och då kan filmen bli otroligt hypad och att det sedan visar sig att den bara var okej, får se vad jag tycker efter att jag har sett den. 

  • Peter Rabbit - Den här filmen går på bio nu och jag trodde att det skulle vara en barnfilm och att det inte var någonting för mig, för även om jag läste och såg mycket på Pelle Kanin när jag var mindre så är det ju ingenting jag gjort på flera år. MEN så såg jag trailern igår och fullkomligt älskade den och vill gå på bio och se den nu typ. 

Kategori: Filmer Taggar: A Wrinkle in Time, Animerat, Christopher Robin, Peter Rabbit, The Grinch, The Nutcracker and the Four Realms, bio;

Recension [] The Wizard of Oz

 
HANDLING 
Dorothy Gale is swept away from a farm in Kansas to a magical land of Oz in a tornado and embarks on a quest with her new friends to see the Wizard who can help her return home in Kansas and help her friends as well.

MINA TANKAR OM FILMEN 
Jag vet inte varför men jag har svårt för svartvita filmer, och jag hade tänkt att The Wizard of Oz skulle vara i färg så när filmen började och den var i svartvit så sjönk mina förväntningar men sedan tänkte jag att det antagligen kommer bli färg när Dorothy kommer till Oz och tack och lov så hade jag rätt. 

Jag gillade filmen, eftersom den var från slutet av 30-talet så kunde jag tycka att de effekter som var så dåliga ändå var charmiga så jag störde mig inte på det och jag tyckte även att karaktärerna var charmiga. Men jag måste bara kommentera lejonet, vilken värdelös karaktär och vad jag störde mig på honom i varenda scen han var med i, och därför blir mitt betyg av filmen sämre. Men som sagt annars gillade jag The Wizard of Oz, och kan förstå varför den är en klassiker. 


Mary Poppins

I år ska det komma ut en ny film om Mary Poppins och därför tänkte jag skriva ett inlägg och hylla denna underbara film. 
Mary Poppins är för mig min barndom och är en av de filmerna som jag kan uppskatta även idag, såg den faktiskt häromdagen och tycker fortfarande den är lika bra och den ger mig en känsla av glädje. 


För några år sedan så gjorde man ytterligare en film om Mary Poppins eller rättare sagt en film om kvinnan som skrivit boken Pamela L. Travers och Walt Disney som vill göra en film av boken och som vill ha hennes godkännande för att kunna göra detta. Så den tar upp det som hände innan Mary Poppins blev film, och om jag har fattat det rätt så är det såhär det gick till i verkligheten och bara det gjorde att jag ville se den. Och jag gillar faktiskt den här filmen, den var lite jobbig att se ibland men samtidigt lättsam, och jag tyckte balansen mellan dessa två var bra. 

               
 
Som sagt det kommer en ny film om Mary Poppins som ska komma ut på bio i slutet av året, jag anser egentligen att man ska låta Disney filmerna vara och göra nya filmer istället men jag tror och hoppas på att detta blir bra. Jag har ju redan ställt in mig på att den inte kommer bli lika bra som originalet men hoppas på att den kommer ge mig samma känsla, och annars ska det bli roligt att få återse Mary Poppins, för känner att jag är lika glad att hon är tillbaka som Michael och Jane Banks är. 
 


Kategori: Filmer, Tips; Taggar: Mary Poppins, Mary Poppins Return, saving Mr. Banks;