You Me Here

Hur kom jag på att jag skulle se på den här serien? Jo den kom upp på Netflix och jag tänkte varför inte men jag borde nog ha tänkt är detta verkligen en serie att lägga ner flera timmar på? Nja inte direkt. Serien är inte dålig utan det är mer det att serien är helt okej men inte mer än så. Helt ärligt så fortsatte jag inte att se serien på grund av de tre huvudrolls karaktärerna, utan jag fortsatte se på den för att jag tyckte så mycket om Nina & Andy, det vore underbart om man valde att göra en spin-off serie där man fick följa dessa två istället för det andra enligt mig ointressanta och alldeles för röriga förhållandet. Så ge mig en spin-off serie där det är fokus på Nina och Andy, hade blivit så glad ifall detta hände!

Bok vs Serie - Orange is the new black

 
Jag har (nästan) sett alla avsnitt av serien Orange is the new black, så när jag köpte böcker för ett tag sedan så bestämde jag mig för att köpa boken som serien är baserad på.  
Den korta summeringen är att serien är mycket bättre än boken. Den lite längre är att boken var otroligt tråkig, den hade antagligen varit bättre om jag bara hade läst boken men inte sett serien, men nu har jag ju sett serien och nej boken var inte speciellt bra, då det nästan inte hände någonting. Detta är väl inte direkt konstigt då det är en självbiografi av Piper Kerman medans i tv-serien kan man ta ut "svängarna" mer och förstora upp saker och lägga till andra, även ändra på karaktärerna eller som man gjorde när man skapade karaktären Red i serien, man la ihop två av karaktärerna i boken och gjorde det till en mer intressant karaktär. För det är ungefär det serien har gjort man har med de flesta karaktärerna ifrån boken, den enda skillnaden är att dem är mycket "tuffare" i serien. Plus att jag skulle gissa på att serien hade fått max två säsonger om man hade följt boken och inte utvecklat och lagt till ett flertal händelser och gjort dem mer spännande, och allt detta har jag ingenting emot då jag såg fyra säsonger av serien innan jag bestämde mig för att läsa boken. 

Recension Prison Break sequel

 
 
Är inte ett jätte stort fan av att man "tar upp" serier igen när dem slutade sända för ungefär 10 år sedan, tycker att man borde satsa på något nytt istället. Plus att efter Gilmore Girls nya avsnitt som inte gav serien ett bättre avslut så var jag skeptisk till att Prison Break skulle lyckas med detta, för kom igen alla som har sett de fyra säsongerna av Prison Break vet att dem två sista inte alls var bra. Så skulle man lyckas med att få till känslan som den första säsongen av Prison Break hade? 
Jag blev glatt överraskad och gillade verkligen den här säsongen, och det är svårt att slå säsong ett kvalitetsmässigt men den här säsongen tyckte jag var den näst bästa och jag kände att man fick ett bra avslut, då alla verkade vara lyckliga och att det skulle förbli så. Saknade inte direkt någonting utan tyckte att dem hade lyckades bra med att ta med det som man ville ta reda på, om jag saknade någonting så vore det att jag undrar vart TJ är? för är rätt säker på att han inte dog och då är det ju väldigt konstigt om man inte ens nämner hans namn. Men som sagt kändes som att detta var ett perfekt avslut på en serie som har varit väldigt svajig kvalitetsmässigt.