Filmrecension [] Hachiko


Såg på  Hachiko igår, frågade en kompis innan om jag behövde näsdukar och hon svarade " i slutet". Och då tänkte jag att då lär jag behöva det genom hela och ja det behövde jag då jag grät mig igenom hela filmen, och började nästan gråta igen när jag skulle leta upp en bild till det här inlägget.
Kan verkligen första att den här filmen är med på listan, och även om jag grät mig igenom hela filmen för att den var sorglig så var det även en otroligt fin film. Den visade verkligen hur fin och stark en vänskap mellan en hund och en människa kan vara, och hur trofast en hund är en människa. Filmen är faktiskt baserad på en verklig historia så det gjorde filmen ännu finare och jag blev som sagt verkligen rörd av den här filmen och tycker det är en fantastiskt bra film men kommer nog aldrig orka se den igen för lär gråta lika mycket varje gång jag ser den, kan ju säga att jag gråter väldigt lätt så kan tänka mig att andra kanske inte gråter lika mycket till den om ni vill se den men inte vill gråta er igenom hela filmen. 

Once upon a time


Just nu så är mitt maratonprojekt Once upon a time, har precis börjat titta på säsong 6. Men jag har varit lite kluven till om jag ska se säsong 7, framförallt för att många har slutat och efter det jag har läst om säsong 7 så verkar det vara en väldigt rörig säsong. Förra veckan kom även beslutet att man skulle lägga ner serien, så gissar på att den här säsongen verkligen inte var någon hit och det är därför jag funderar på om det verkligen är värt att se säsong 7?. För jag har läst spolierna och vet att Emma och Hook kommer leva lyckliga i alla sina dagar, och eftersom jag vet det så är jag nöjd då det är typ det enda jag begär. 

Är det någon av er som också ser på serien, och som har sett säsong 7? 
 
 
Kategori: Tv-serier Taggar: Säsong 7, once upon a time;

Lista

Tänkte att jag skulle göra en lista som sammanfattar de filmer som jag har sett från IMDb:s lista under hösten och vintern. 

Vilken är den bästa respektive sämsta filmen?
Den bästa filmen jag såg var Hacksaw ridge, gav den en 10:a i betyg då jag inte kunde hitta någonting dåligt med den och därför är den inte bara den bästa filmen från IMDb:s lista utan även en av mina favoriter filmer någonsin. Den sämsta filmen jag såg var The eternal sunshine of the spotless mind, även om filmen blev bättre och bättre så räcker inte det. Då den var alldeles för konstig och rörig, helt enkelt dålig enligt mig. 

Vilken film var en besvikelse?
Måste säga att jag förväntade mig mer av La la land. Ja, det var en fin miljö, bra skådespelare och en bra handling men det räckte inte då jag tycker det var för många saker i filmen som kunde gjorts bättre, jag tycker helt enkelt att man kunde gjort mer då jag kunde tycka att det gick lite för fort fram ibland. Det är inte en dålig film men jag hade helt enkelt förväntat mig så mycket mer från La la land. 

Vilken film var den största överaskningen?
Jag hade inte förväntat mig att gilla The Truman show så mycket som jag gjorde, mina förväntningar innan jag kollade på den att det skulle vara en medioker film som jag efter jag hade sett den inte kunde fatta varför den ens är med på listan. Men tvärtom jag fattar verkligen varför den är med, och jag gillar den här filmen väldigt mycket. Tycker bland annat att man fick med allt, alltså man gjorde det bästa av handlingen och fick med allt man ville ha med och därför blev filmen varken rörig eller en besvikelse. Plus att jag tycker att Jim Carrey gjorde ett bra jobb, det kan lätt bli att de blir för mycket när han är med i en film, men tycker han passade väldigt bra i rollen som Truman. 

Den bästa animerade filmen?
Tänkte först skippa den här frågan då jag bara har sett en animerad film, men kom fram till att jag antagligen hade svarat Draktränaren även om jag hade sett alla animerade filmer på listan (förutom Skönheten och Odjuret). Hade för mig att jag hade sett draktränaren innan, men tydligen inte. Är nog ändå glad för detta, för jag älskar den här filmen så mycket då den helt enkelt är underbar. 

Bästa skådespelare respektive skådespelerska?
Tekniskt sett så har (nästan) alla skådespelare och skådespelerskor gjort ett bra jobb, men det finns ändå några som sticker ut. Tycker att både Miles Teller och J.K. Simmons gör ett fantastiskt bra jobb i Whiplash, klarar knappt av att se den här filmen för jag tycker den är jobbig att se på men dessa två herrar gör verkligen ett bra jobb, speciellt J.K Simmons då det är den karraktärer som han spelar som gör att jag bara blir arg när jag ser den här filmen. När det kommer till vilken skådespelerska som var bäst, så finns de få som hade en huvudroll men jag tycker att Teresa Palmer gjorde ett fantastiskt jobb i Hacksaw Ridge. När jag ändå skriver om Hacksaw Ridge vill jag även ta med Andrew Garfield för hans insatts i den filmen. 

En film med ett bra manus men där andra faktorer inte räckte till. 
Indiana Jones, tänk vad bra dom filmerna kunde ha blivit om man gjort saker annorlunda. För jag anser verkligen manuset är bra, men sedan så tycker jag att man väljer dåliga skådespelare och gör den mer action/komedi än bara action och då förstör man det. Det kan även vara så att eftersom jag inte såg Indiana Jones triologin när jag var mindre så förstår jag inte grejen med filmerna, för då hade jag antagligen haft en annan känsla när jag såg dom nu men ändå tycker att det fanns så mycket potential men så misslyckades man. Hoppas inerligt att Harrison Ford gör ett bättre jobb i Star Wars. 

 Hur kan den här filmen vara med på listan?
Jag gillade inte alla filmer jag såg från IMDb:s lista, men jag kunde alltid förstå varför de var med på listan förutom Groundhog day. Jag förstår inte vad som är så speciellt med den här filmen? det är en helt vanligt film som jag inte kan se något speciellt med, det fanns inget som stack ut med den den var helt enkel okej och det var allt t.ex. Inget lyssande manus, inga lyssande skådespelare och ingen speciell miljö. Det finns helt enkelt ingen förklaring till varför den här filmen är med på listan.  
Kategori: Filmer, Listor; Taggar: Andrew Garfield, Grondhog day, Indiana Jones, J.K Simmons, Milles Teller, Teresa Palmer, The truman show, Whiplash, draktränaren, hacksaw ridge, imdb top 250, la la land, the eternal sunshine of the spotless mind;